В Україні рішуче засуджують заяви російських офіційних осіб та представників адміністрації Придністров'я про нібито блокування Україною вантажів для миротворчих сил РФ у Придністровському регіоні Республіки Молдова. Про це йдеться в заяві МЗС України щодо ситуації на придністровській ділянці державного кордону між Україною і Молдовою.

«Ці безпідставні заяви абсолютно не відповідають дійсності і є частиною масштабної пропагандистської кампанії, спрямованої, насамперед, на дискредитацію ролі України в процесі придністровського врегулювання. У зв'язку з ускладненням внутрішньополітичної ситуації в нашій державі, спровокованим агресивними діями Росії, Державна прикордонна служба України проводить спеціальні операції «Кордон», «Режим» і «Рубіж» у прикордонних областях з РФ і Республікою Молдова, в результаті яких посилений прикордонний контроль у всіх пунктах пропуску», - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що останнім часом значній кількості російських громадян було відмовлено у пропуску на територію України через невідповідність мети їх прибуття і виявлених ознак можливої участі в провокаційних та екстремістських діях у прикордонних районах.

«У той же час, обстановка на українсько-молдовському державному кордоні в цілому залишається нормальною. Кількість випадків відмови у пропуску громадян Республіки Молдова при в'їзді в Україну з порушенням правил українського законодавства не збільшилася і залишається на звичайному рівні. Ми рішуче закликаємо Російську Федерацію припинити провокаційну риторику і негайно зупинити реалізацію політики агресії, залякування та дестабілізації ситуації навколо України. Ми також звертаємося до всього міжнародного співтовариства вже сьогодні вжити всіх заходів для того, щоб не дозволити Кремлю роздмухувати конфлікти і створювати нові джерела нестабільності в Європі», - підсумували в МЗС.

Як раніше повідомляв ForUm, на придністровському сегменті українсько-молдовського державного кордону розпочалася спеціальна операція з метою недопущення в'їзду в Україну провокаторів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

859