Міністерство соціальної політики не може виплатити соціальну допомогу Криму через вимкнення електронної системи казначейства на півострові. Про це в коментарі журналістам сказала міністр соціальної політики України Людмила Денисова, передає кореспондент Forum'у.

«17 березня були відправлені гроші в Крим, але вони повернулися. Крим відключився від електронної системи платежів і казначейство не працює в рамках держави Україна. Тобто ми не можемо цього зробити», - сказала міністр.

За її словами, виплати військовим були здійснені ще п'ятого березня.

«Прийде квітень, будемо вирішувати», - відповіла вона на запитання, чи будуть й надалі виплачуватися зарплати кримським військовослужбовцям.

Вона також зазначила, що на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів України буде вирішуватися питання фінансової підтримки українських військових.


Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр України Віталій Ярема заявив, що всі соціальні виплати, пенсії та зарплати громадянам України, які проживають на території Криму, будуть виплачені.

Договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів підписаний 18 березня 2014 року в Кремлі.

Катерина Тюріна,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272