Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом дій народних депутатів від ВО «Свобода» у Національній телекомпанії України. Про це заявив генеральний прокурор України Олег Махніцький у коментарі журналістам, передає кореспондент Forum'у.

«Кримінальне провадження відкрито вже сьогодні... Всім діям буде дана об'єктивна оцінка. Ніякого політичного підтексту не буде. Якщо скоєно правопорушення, всі обставини будуть вивчені в ході розслідування справи. І буде ухвалено законне рішення», - заявив він.

За словами Махніцького, у ході розслідування розглядатимуться не тільки вчорашні події, але й обставини, що спричинили конфлікт з керівництвом НТКУ. Також буде вивчений ефір Першого національного каналу на наявність контенту, що розпалює міжнаціональний конфлікт.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає неприпустимим для демократичного суспільства дії народних депутатів, які намагаються силою вирішувати кадрові питання.

За даними деяких ЗМІ, народні депутати від ВО «Свобода» силою змусили т.в.о. директора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про відставку.

На викладеному в мережі відео видно, що народні депутати силою змусили Пантелеймонова писати заяву, били його по обличчю та голові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300