Всі соціальні виплати, пенсії та зарплати громадянам України, котрі проживають на території Криму, будуть виплачені. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив перший віце-прем'єр України Віталій Ярема.

«Ті громадяни, які сьогодні працюють у Криму, - працюють на Україну. Вони обов'язково отримають зарплати, пенсії відповідно до закону України», - сказав він.

У той же час він зазначив, що Україна не визнає Республіку Крим і тому ніяких бюджетних відносин не з нею будуватиме. «Єдине, що нас турбує - це обмеження прав громадян України, які проживають на території Криму», - сказав він і зазначив, що створено спеціальний штаб, який допомагатиме процесу переселення громадян з Криму на материк, якщо будуть такі охочі.

Так штабом уже визначені регіони України для переселення. «Для цих людей ми створили спецумови, щоб вони відчували найменше дискомфорту під час процесу переселення на материк», - сказав він.

Нагадаємо, договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів підписаний 18 березня 2014 року в Кремлі.

Як раніше повідомляв ForUm, у ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання Республіки Крим як суверенної і незалежної держави.

Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту не визнавати незалежність Криму.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

627