В останні дні значно зросла кількість випадків немотивованої відмови у пропуску громадян України при в'їзді на територію Російської Федерації.

Про це Forum'у повідомили в Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

Зокрема, за інформацією Посольства України в Російській Федерації, 15 березня в міжнародному аеропорту Шереметьєво (Москва) без пояснення причин були затримані і не допущені для в'їзду в Росію близько 40 громадян України, які прибули до Москви літаками з Києва, Донецька та інших міст.

«При цьому в окремих випадках російські прикордонники вимагають у громадян України документального підтвердження мети поїздки та/або наявності коштів для перебування і виїзду з РФ», - зазначили у відомстві.

Враховуючи викладене, МЗС закликає громадян України максимально врахувати цю інформацію при плануванні поїздок у Російську Федерацію.

Нагадаємо, за словами заступника начальника управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Державної прикордонної служби України Олександра Жданенка, українські прикордонники за минулу добу не пропустили в країну 407 громадян Росії, а російські не пропустили 102 українців на територію РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

871