Головою Конституційного Суду України обрано Юрія Бауліна.

Як повідомляє прес-служба КС, вибори нового голови суду відбулися у вівторок, 18 березня, на спеціальному пленарному засіданні відповідно до статті 148 Конституції України та статті 20 Закону України «Про Конституційний Суд України».

Бауліна обрано за результатами таємного голосування.

До цього він виконував обов'язки голови КСУ.

Відповідно до статті 20 Закону України «Про Конституційний Суд України» голова суду обирається зі складу суддів КСУ лише на один трирічний термін таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів з будь-якою кількістю кандидатур, запропонованих суддями КСУ, і вважається обраним, якщо за нього проголосувало більше половини конституційного складу суддів.

Баулін народився 2 вересня 1953 року у Луганській області.

Трудову діяльність розпочав у 1970 році учнем токаря, токарем, старшим інспектором з кадрів механічного цеху Ворошиловградського заводу колінчастих валів.

У 1975 році закінчив Харківський юридичний інститут, працював асистентом кафедри кримінального права. До 1988 року працював у цьому виші. З 1988 року по 1991 рік - докторант цього навчального закладу.

У лютому 2008 року президентом України призначений суддею Конституційного Суду України. Присягу склав 3 червня 2008 року.

На спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду України 4 листопада 2011 року обраний заступником голови КСУ.

Баулін є доктором юридичних наук, професором, академіком Національної академії правових наук України. Нагороджений орденом «За заслуги» третього ступеня. Лауреат Державної премії України в галузі науки та техніки. Заслужений діяч науки і техніки України. Автор понад 200 наукових праць з проблем кримінального та конституційного права.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

771