Земельний суд Відня (Австрія) вирішив екстрадувати голову ради директорів і власника компанії Group DF, голову Федерації роботодавців Дмитра Фірташа в США 17 березня. Про це журналістам повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«17 березня Земельним судом федеральної землі Відня прийнято рішення про екстрадицію до США, але одночасно це рішення може бути оскаржене у вищих судових інстанціях. Поки він перебуває в слідчому ізоляторі міста Відня і може бути звільнений після внесення застави», - сказав Перебийніс, повідомляє «Українські новини».

При цьому він зазначив, що Фірташ від спілкування з консульським співробітником посольства України відмовляється.

Як повідомляв ForUm, Фірташ був затриманий в одному із центральних районів Відня Маргаретен 12 березня за запитом ФБР. Як йдеться в повідомленні відомства, запит на затримання надійшов зі США і пов'язаний із обвинуваченнями у хабарництві та організації злочинного співтовариства.

Суд австрійської федеральної землі Відня постановив увечері в п'ятницю, 14 березня, порушити справу про екстрадицію затриманого у Відні олігарха Дмитра Фірташа і призначив йому заставу в 125 млн євро та заборону залишати Австрії на час слухань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

677