Жителі Криму і Севастополя визнаються громадянами Росії, але їм дано місяць на те, щоб вирішити, чи не хочуть вони від нього відмовитися, йдеться в тексті договору про прийняття республіки в Російську Федерацію, опублікованому на сайті Кремля.

«З дня прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі РФ нових суб'єктів громадяни України та особи без громадянства, які постійно проживають на цей день на території Республіки Крим або на території міста федерального значення Севастополя, визнаються громадянами Російської Федерації, за винятком осіб, які протягом одного місяця після цього дня заявлять про своє бажання зберегти наявне у них і (або) їхніх неповнолітніх дітей інше громадянство або залишитися особами без громадянства», - зазначається в тексті договору, повідомляє РІА «Новости».

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 18 березня, в Кремлі був підписаний договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів.

У ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання Республіки Крим як суверенної і незалежної держави.

Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту не визнавати незалежність Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

949