Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера впевнений, що включення невизнаної Республіки Крим до складу Росії не завадить встановленню результатів виборів Президента України.

«Згідно з чинним законодавством у разі визнання виборів недійсними або неможливості встановлення результатів на окремих виборчих дільницях... це не ставить результат виборів під сумнів у цілому. В цьому проблем не буде», - сказав він.

Разом із тим, за його словами, зараз проблема полягає в тому, яким чином забезпечити волевиявлення жителів Криму і створити їм умови для безперешкодного голосування на президентських виборах.

Магера зазначив, що механізмів вирішення цього питання може бути декілька, підкресливши, що у всякому разі відповідне рішення ухвалюватиме Верховна Рада, а не Центрвиборчком, повідомляють «Українські новини».

Найімовірніше, на його думку, в Херсонській області будуть виділені додаткові виборчі дільниці.

При цьому Магера не виключив, що парламент ухвалить інше рішення, закріплене у вигляді закону.

Нагадаємо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання Республіки Крим як суверенної і незалежної держави.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

629