Межа Криму та України визнана державним кордоном Росії, йдеться в тексті договору про прийняття в Російську Федерацію республіки, опублікованому на сайті Кремля у вівторок.

«Кордон республіки Крим на суші, сполучений з територією України, є державним кордоном Російської Федерації. Розмежування морських просторів Чорного та Азовського морів здійснюється на основі міжнародних договорів Російської Федерації, норм та принципів міжнародного права», - йдеться в повідомленні.

Згідно з договором, з вівторка Крим і Севастополь були визнані прийнятими до складу країни, державними мовами республіки стали російська, українська і кримськотатарська, повідомляє РІА «Новости».

«Російська Федерація гарантує всім народам, які проживають на територіях республіки Крим та міста федерального значення Севастополя, право на збереження рідної мови, створення умов для її вивчення та розвитку», - зазначається в тексті договору.

Окремо прописано, що межі території Криму і Севастополя не змінюються і визначаються нинішніми територіями республіки і міста.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 18 березня, в Кремлі був підписаний договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів.

У ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання Республіки Крим як суверенної і незалежної держави.

Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту не визнавати незалежність Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

962