Україна закликає міжнародне співтовариство вжити дієвих заходів проти російської агресії, заявляють в Міністерстві закордонних справ. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Ми звертаємося до всіх відповідальних держав і міжнародних організацій з настійним закликом вжити дійсно дієвих заходів проти агресора. Звичайно, ми не знаємо і ніколи не визнаємо т.зв. проголошення незалежного Криму та відповідного договору про приєднання АРК до Росії. Україна вживатиме міжнародно-правових заходів для повернення «статус-кво», - акцентував він.

Також речник МЗС наголосив, що світова спільнота тепер, згідно із численними міжнародно-правовими договорами та нормами може не визнавати незаконних дій довкола Криму.

«Ми закликаємо світ врахувати уроки історії, які свідчать про таке потурання, спроби умиротворення. Після них починалися глобальні конфлікти, які призводили до колосальних людських жертв і матеріальних втрат».

Офіційна позиція українського МЗС полягає в тому, що референдум у Криму, а також всі дії російської влади були незаконними і свідчать про відродження російського імперіалізму, що небезпечно для всього світу.

Нагадаємо, договір між Російською Федерацією і Республікою Крим про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів підписаний 18 березня 2014 року в Кремлі .

Як раніше повідомляв ForUm, у ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання Республіки Крим як суверенної і незалежної держави.

Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту не визнавати незалежність Криму.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

789