Розслідування всіх подій, що мали місце в Україні у період Майдану, має бути максимально ефективним і політично незаангажованим. Про це Forum'у заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів у парламенті Михайло Чечетов, коментуючи ініціативу ПР створити окремі парламентські ТСК щодо снайперів, які стріляли у протестувальників і правоохоронців, а також щодо контролю за розслідуванням особливо резонансних кримінальних справ з метою недопущення політичних репресій і запобігання уникнення покарання вищими посадовими особами країни, яка скоїли злочин.

«Необхідно максимально ефективне розслідування, без будь-якої упередженості. Насамперед, цим повинні займатися правоохоронні органи», - сказав він.

Чечетов упевнений, що нові ТСК не заважатимуть роботі вже наявної тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних дій, пов'язаних із масовими акціями суспільно-політичного протесту. Більш того, він не виключив, що три комісії можуть бути об'єднані в одну.

«Якщо ми побачимо, що щось заважатиме, значить, можливе об'єднання. Тут головне не форма, а мета - максимальна ефективність розслідування без всілякого політичного підґрунтя», - резюмував він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

666