Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних дій, пов'язаних із масовими акціями суспільно-політичного протесту, народний депутат від ВО «Батьківщина» Геннадій Москаль вважає недоцільним створення окремої парламентської ТСК щодо снайперів. Про це він сказав у коментарі Forum'у.

«Ми розбираємося з усіма подіями, починаючи з 30 листопада 2013 року, у тому числі 20-24 лютого на Майдані та прилеглих територіях. Там є і снайпери, і автоматники. Я виступав щодо цього питання в парламенті 17 березня, підніміть стенограму. Хто ще хоче? Дві комісії не може бути щодо одному й того ж», - сказав він.

Крім того, Москаль розповів Forum'у, що комісія вивчила матеріали стосовно затримання активістами Майдану автомобіля зі зброєю в багажнику, при якому був присутній нардеп Сергій Пашинський. «Є у нас всі факти, вони повністю досліджені. Це крім як інформаційний привід більше не має під собою жодних підстав», - сказав він.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії парламенту з питань розслідування обставин розстрілу зі снайперської зброї протестувальників і співробітників правоохоронних органів під час масових акцій у Києві.

Автором проекту постанови є голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Крім того, нагадаємо, німецький уряд наполягає на проведенні міжнародного розслідування вбивства людей снайперами в центрі Києва, повідомляє німецьке ділове видання Handelsblatt, цитуючи відповідь держсекретаря з питань Європи в МЗС Німеччини Міхаеля Рота на запит віце-голови фракції «Лівих» у Бундестазі Сари Вагенкнехт.

«Німецький уряд спільно зі своїми партнерами по Євросоюзу виступає за проведення розслідування із залученням низки міжнародних установ - всіх актів насильства у Києві, в тому числі тих, що відбулися у період з 18 по 20 лютого 2014 року», - йдеться в документі. Раніше канцлер Ангела Меркель уже зазначала, що розслідування цих подій «відповідає інтересам усіх сторін». Як нагадує видання, в ході сутичок демонстрантів з поліцією загинуло близько ста людей.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

674