Віктор Янукович може балотуватися на пост президента України на виборах, запланованих на 25 травня, але навряд чи скористається цією можливістю.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

«У виборах президента має право брати участь особа, яка є громадянином України, якій виповнилося 18 років і яка не є судимою. Начебто Віктор Янукович підпадає під ці вимоги», - акцентував він.

«Тому якщо він заплатить заставу 2,5 млн грн і подасть відповідні документи... Єдине - у ЦВК потрібно особисто занести документи, з цим якраз проблема. Але це, я думаю, з галузі фантастики», - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm, президентські вибори, заплановані на 25 травня, будуть легітимними навіть за умови, якщо в Криму не відкриється жодна з виборчих дільниць.

Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень» і призначила президентські вибори на 25 травня.

Верховна Рада України внесла зміни у виборче законодавство щодо виборів Президента України.


Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

736