Все майно та озброєння військових частин збройних сил України в Криму стає державною власністю Республіки Крим. Як передало агентство Кримінформ, про це йдеться в наказі прем'єр-міністра, Верховного головнокомандувача Республіки Крим та міста Севастополя Сергія Аксьонова.

Взяти до відома, що майно, у тому числі військова техніка, озброєння, яке перебуває в господарському віданні або оперативному управлінні з’єднань, військових частин і підрозділів Збройних сил України, підприємств, установ та організацій, що перебувають у сфері управління Міністерства оборони України, а також військових формувань та правоохоронних органів, розташованих на території Республіки Крим і Севастополя, є державною власністю Республіки Крим», - зазначено в документі.

Раднику прем'єр-міністра Криму Володимиру Мерцалову доручено спільно із заступником головкому ВМФ РФ Федотенковим забезпечити координацію роботи щодо проведення інвентаризації майна військових частин Збройних сил України в Криму «та подати пропозиції про його подальше використання».

Контроль за виконанням наказу покладено на Мерцалова.

Крім того, Аксьонов наказав військовослужбовцям військових частин Збройних сил України на території півострова, які не бажають служити в армії Криму, подати рапорти про розірвання контрактів. Іншим наказано вступити на службу збройних сил республіки, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Наказую: військовослужбовцям, які проходять військову службу у з'єднаннях, військових частинах та підрозділах Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органах, розташованих на території Республіки Крим і міста Севастополя, які не бажають проходити військову служби в збройних силах Республіки Крим (ВР РК), інших військових формуваннях та правоохоронних органах Республіки Крим, подати в установленому порядку рапорт про розірвання контракту», - зазначено в документі.

Інші військовослужбовці мають подати рапорт на ім'я відповідного військового комісара, керівника військового формування або правоохоронного органу Республіки Крим «про прийняття на військову службу у ЗС РК, відповідне військове формування або правоохоронний орган Республіки Крим». «За невиконання цього наказу винні особи несуть кримінальну відповідальність», - йдеться в документі.

Аксьонов доручив довести наказ до всіх військовослужбовців Збройних сил України в Криму.

Як раніше повідомляв ForUm, перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема заявив, що українські військовослужбовці перебуватимуть в Криму до ухвалення рішення відповідно до ситуації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

688