Підсумки розслідування дій снайперів на Майдані Незалежності Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради будуть оприлюднені тільки після виборів Президента України. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Створення ТСК для розслідування дій снайперів на Майдані Незалежності - це політичне рішення. Туди мають увійти й іноземні спостерігачі. Нині розробляється алгоритм роботи цієї комісії. Наскільки я знаю, цей алгоритм уже на виході. У найближчі кілька тижнів нардепи створять цю комісію, і вона почне свою роботу», - сказав Кулик.

При цьому, на його думку, результати роботи комісії стануть відомі тільки після 25 травня.

«Після президентських виборів ця комісія виступить із заявою про підсумки розслідування. До президентських виборів я не очікую оприлюднення навіть проміжних результатів», - прогнозує експерт.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії парламенту з питань розслідування обставин розстрілу зі снайперської зброї протестувальників і співробітників правоохоронних органів під час масових акцій у Києві.

Автором проекту постанови є голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Крім того, нагадаємо, німецький уряд наполягає на проведенні міжнародного розслідування вбивства людей снайперами в центрі Києва, повідомляє німецьке ділове видання Handelsblatt, цитуючи відповідь держсекретаря з питань Європи в МЗС Німеччини Міхаеля Рота на запит віце-голови фракції «Лівих» у Бундестазі Сари Вагенкнехт.

«Німецький уряд спільно зі своїми партнерами по Євросоюзу виступає за проведення розслідування із залученням низки міжнародних установ - всіх актів насильства у Києві, в тому числі тих, що відбулися у період з 18 по 20 лютого 2014 року», - йдеться в документі. Раніше канцлер Ангела Меркель уже зазначала, що розслідування цих подій «відповідає інтересам усіх сторін». Як нагадує видання, в ході сутичок демонстрантів з поліцією загинуло близько ста людей.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

607