Представники парамілітарних утворень не можуть ставати основою Національної гвардії України. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив політолог, директор Соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

«Національна гвардія - це елітні війська. І ніякі напівгромадянські парамілітарні утворення не можуть бути в гвардії. Гвардію не ми придумали. У світі вона існує давно, і там немає ніякого Майдану, Правого сектора і т.д.», - сказав Небоженко.

На його думку, створення Національної гвардії не повинно перетворитися на перейменування ВВ МВС.

«Національна гвардія Україні потрібна, адже у нас, по суті, немає армії. Ми ж втратили Крим буквально за кілька днів. Це схоже на кампанію нападу Німеччини на Францію в 1940 році, коли Німеччина пройшла 300 км за місяць. Нам потрібні нові війська. Тим більше, що завдяки зовнішньому впливу ми перебуваємо на порозі громадянської війни. Але вона має стати елітними військами, а не перейменованими внутрішніми, які себе дискредитували», - вважає він.

Нагадаємо, 13 березня Верховна Рада України проголосувала за ухвалення законопроекту №4393 «Про Національну гвардію України».

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

561