Влада де-факто переводить країну на військовий стан. Про це в ексклюзивному коментарі Forum'у заявив політолог Роман Сирінський.

За його словами, про це свідчать вчорашні заяви прем'єра, що витрати на армію у держбюджеті-2014 повинні бути збільшені в 10 разів. «Щойно йшлося про бюджетний секвестр - і тут таке. Тепер секвестр буде більший, та й взагалі під «військову» тему можна провернути різні дії», - впевнений експерт.

Він додав, що прямо прозвучала заява про необхідність додатково перерозподілити кошти соціальних статей, Фонду регіонального розвитку та ін. «У сьогоднішній ситуації всі ці суми та їх використання будуть контролюватися досить умовно - як же можна зазіхнути на святе, на оборону від ненависного агресора. На жаль, тут велике поле для зловживань, і вони напевно будуть. А сплатить за все це просте населення», - підкреслив аналітик.

Поки що важко оцінити, продовжив він, скільки коштуватиме саме Національна гвардія, зате є підстави вважати, що вона лише частково буде профінансована за рахунок розширених військових витрат. «Є інформація, що для Гвардії також заплановано вилучити додаткові кошти для соціальних програм. «Соціалка» нам не потрібна, ми ж готуємося співпрацювати з МВФ», - сказав фахівець.

Як повідомляв ForUm , 13 березня Верховна Рада України проголосувала за ухвалення законопроекту №4393 «Про Національну гвардію України».

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

464