Правоохоронцями зібрано докази причетності російських спецслужб до організації заворушень на Сході України. Про це йдеться у зверненні прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка до жителів південних і східних областей України, повідомили Forum'у в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«На превеликий жаль, Крим не єдиний регіон єдиної і неподільної України, де зовнішні сили намагаються дестабілізувати ситуацію, розпалити штучні конфлікти, організувати заворушення і спровокувати збройну агресію ззовні під приводом нібито захисту прав російськомовних», - заявив він.

За словами Яценюка, режисуру не дуже численних, але досить агресивних мітингів у Харкові, Донецьку і Луганську, інших містах здійснюють зовнішні сили.

«Правоохоронними органами зібрані докази причетності російських спецслужб до організації заворушень на Сході нашої країни. Є затримані диверсанти. Цим паліям війни не місце на українській землі», - зазначив прем'єр.

«Водночас я як прем'єр-міністр і просто громадянин усвідомлюю й приймаю той факт, що багатьох із нас хвилюють питання самостійності регіонів, проблеми мови, церкви, відносин з ЄС і Росією. Є й ті, хто щиро приходить на мітинги, не знаючи сценарію і замовників. Таких людей ми чуємо і дослухаємося до них, тим більше що вони стукають у відкриті двері», - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, Донецька обласна державна адміністрація підтверджує загибель однієї людини у сутичках під час мітингу в центрі міста ввечері 13 березня.

14 березня внаслідок сутичок у Харкові двоє людей загинули, п'ятеро поранені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322