Після перемоги нова влада почала не з того. Замість того, щоб зробити уряд національної згоди, задекларувати гасла, що об'єднують, одним із перших був скасований закон про мови. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню From-UA розповів український політолог і юрист Юрій Кочевенко.

За словами експерта, все, що зараз відбувається, прогнозували й раніше, ще до зміни влади. «З одного боку, був сплеск революційної вседозволеності, - каже експерт. - Підвищена активність людей, а вона не завжди прямує в конструктивне русло. На заході країни рівень довіри до нового уряду невисокий, від нього чекають якогось підступу, тому там більш популярними залишаються радикальні праві організації, незважаючи на те, що націоналісти ввійшли в уряд. А на сході навіть надання права найбільш впливовим олігархам очолити регіони, щоб вони своїми ресурсами спробували там навести лад, і під гарантії недоторканності від нової влади не вдається, оскільки ситуація розхитана».

«Безумовно, Росія готувала свій сценарій і більш успішно його реалізує,ніж нова влада може на нього відповідати», - вважає юрист.

На думку Кочевенка, не потрібно було скасовувати закон про мови, оскільки навіть подальше вето Турчинова, яке продемонструвало помилковість цього рішення, ситуацію інформаційно не рятує - козир антиукраїнськими силами вже отримано. Крім того, формування нового уряду зі старої опозиції, представників «Свободи» і "Майдану" схід і південь України не зрозуміли, оскільки не ясно, хто представляє їхні інтереси.

На думку експерта, щоб зняти напругу, треба відступити від революційності і йти на компроміси та гарантії місцевим елітам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

395