На Донецьку область чекає не кримський сценарій, а «махновщина» громад. Про це в коментарі Forum'у заявив політолог Володимир Цибулько.

«У Донецькій області «махновщина» громад. Тобто, кожне самоврядне місто знаходитиме свої механізми виживання за контрактом з обласною владою. Донецька особлива модель продовжиться, тобто Києву доведеться закривати очі на особливість донецького державного адміністрування», - прогнозує він.

Цибулько зазначив, що Донецька область дуже велика і складна. До того ж, там зараз не тільки економічна депресія, а й ціннісна. «Там завжди голосували за ПР. А Партія регіонів сьогодні обвалилася і не відповідає запитам людей, вмила руки і кинула підлеглих, щодо яких виступала паттерном, захисником і годувальником. І в такій ситуації навіть авторитарний правитель не впорається без участі активного населення територій. І вимагати від Сергія Тарути дивовижних подвигів не варто. Так буде, поки в самого населення не з'явиться необхідність у жорсткій і відповідальній владі», - пояснив він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

889