США запровадять додаткові санкції проти Росії, якщо вона продовжить втручатися у справи України. Про це заявив президент США Барак Обама, виступаючи в Білому домі.
 
За його словами, ситуацію в Україні можна вирішити дипломатичним шляхом.
 
«Я вважаю, що є можливість врегулювати ситуацію дипломатичним шляхом», - сказав він, повідомляє «ИТАР-ТАСС».
 
Нагадаємо, у США в понеділок був оприлюднений санкційний список проти низки російських та українських офіційних осіб. Як повідомив Білий дім, до нього потрапили: помічник президента РФ Владислав Сурков; радник президента РФ Сергій Глазьєв, глава профільного комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький; глава комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас; глава Ради Федерації Валентина Матвієнко; віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін; глава комітету Держдуми з питань сім'ї, жінок і дітей Олена Мізуліна; прем'єр-міністр Республіки Крим Сергій Аксьонов; спікер Держради Криму Володимир Константинов; лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук, президент України Віктор Янукович.
 
Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що збитки від можливих санкцій у зв'язку з ситуацією навколо України будуть взаємними, оскільки в сучасному світі все взаємопов'язано і всі один від одного залежать. МЗС РФ також заявило, що Москві доведеться відповідати на можливі санкції, і не обов'язково дзеркально.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1332