Законопроект про спрощений порядок прийняття нового суб'єкта до складу Російської Федерації був відкликаний з Держдуми, повідомляє «ИТАР-ТАСС».
 
Відповідний законопроект був внесений раніше групою депутатів від «Справедливої Росії» на тлі подій у Криму, де напередодні 96,77% жителів проголосували за приєднання автономії до Росії.
 
Глава думського комітету з конституційного законодавства і держбудівництва Володимир Плігін у понеділок заявив, що проект було вирішено відкликати. Причини такого кроку не уточнюються.
 
Раніше повідомлялося, що процедура входження Криму до складу Росії триватиме максимум два тижні з моменту референдуму.
 
Як повідомляв ForUm, 96,77% жителів Автономної Республіки Крим, які взяли 16 березня участь у референдумі про статус регіону, за підсумками опрацювання 100% бюлетенів, підтримали приєднання півострова до Росії як суб'єкта РФ.
 
На позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим ухвалено постанову «Про незалежність Криму».
 
Москва разом із зарубіжними партнерами готова без зволікання розпочати формування багатостороннього механізму сприяння врегулюванню української кризи.
У свою чергу МЗС України вважає неприйнятними позиції, викладені в заяві російського МЗС, яке закликало створити міжнародну групу допомоги Україні», яка повинна зробити з України позаблокову федерацію без Криму з двома державними мовами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1573