У зв'язку з ситуацією в Автономній Республіці Крим та необхідністю обговорення деяких її міжнародних аспектів українська сторона відкликає для консультацій посла України в Російській Федерації Володимира Єльченка, повідомили в прес-службі зовнішньополітичного відомства України.

Як раніше повідомляв ForUm, на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим ухвалено постанову «Про незалежність Криму».

96,77% жителів Автономної Республіки Крим, які взяли 16 березня участь у референдумі про статус регіону, за підсумками опрацювання 100% бюлетенів, підтримали приєднання півострова до Росії як суб'єкта РФ.

Москва разом із зарубіжними партнерами готова без зволікання розпочати формування багатостороннього механізму сприяння врегулюванню української кризи.

У свою чергу МЗС України вважає неприйнятними позиції, викладені в заяві російського МЗС, який закликав створити міжнародну групу допомоги Україні», яка повинна зробити з України позаблокову федерацію без Криму з двома державними мовами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

852