Мілітаристські групи, які виникли у ході масових акцій протесту в Києві, потрібно інтегрувати в Національну гвардію, щоб вберегти українців від мародерства. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Після Майдану в країні з'явилося дуже багато людей зі зброєю. Та ж «Самооборона» та інші мілітаристські організації. Їх потрібно плавно інтегрувати в інститути держави, частково Збройні сили. Національна гвардія може стати в деякому роді контейнером для інтеграції людей, які хочуть підтримувати порядок, але не мають законодавчих умов. Адже вони від безсилля часто починають займатися мародерством, а не охороною правопорядку», - сказав Карасьов.

На його думку, Україна потребує створення мобільних патріотично-налаштованих формувань. При цьому, експерт не радить довіряти охорону правопорядку на південному сході України представникам «Правого сектору», які увійдуть в гвардію. «На південному сході в гвардію можуть бути інтегровані представники й інших формувань. Але люди повинні отримати сигнал, що вони повинні служити закону, а не миттєвим завданням і політичним цілям», - вважає політолог.

Як повідомляв ForUm, 13 березня Верховна Рада України проголосувала за ухвалення законопроекту №4393 «Про Національну гвардію України».

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

772