Мета створення Національної гвардії - перейменування внутрішніх військ та роззброєння цивільного населення. Про це в коментарі Forum'у заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів у парламенті Михайло Чечетов.

Чечетов вважає, що небажання цивільних людей скласти зброю - «це питання слабкості влади».

«Коли змінюється влада не революційним шляхом, а на виборах, усі силові структури залишаються незмінними, адже вони служать державі, а не політикам. А у нас внаслідок драматичних подій повністю деморалізовані й дискредитовані всі силові структури. І зараз владі немає на що навіть спертися. Міліція не може отямитися. Люди чекають, що все заспокоїться, а ви бачите, що діється на південному сході, в Криму. Ось і виходить, що влада декларує бажання, щоб люди в масках і зі зброєю пішли з вулиць. Але швидко цього зробити не може. Через Національну гвардію така спроба робиться. Створюється альтернатива: не хочеш розлучатися зі зброєю - служи, ні - ти поза законом».

Крім того, за словами Чечетова, було прийнято рішення переформатувати внутрішні війська у Національну гвардію, щоб піти від колишньої назви. «Щоб вона не діяла деморалізуюче на тих, хто служитиме», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, 13 березня Верховна Рада України проголосувала за ухвалення законопроекту №4393 «Про Національну гвардію України».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

912