МЗС, яке закликало створити міжнародну групу допомоги Україні», котра має зробити з України позаблокову федерацію без Криму з двома державними мовами. Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Ця заява МЗС Росії схожа на ультиматум. Позиції, які там викладені, є абсолютно неприйнятними для української сторони», - сказав він.

За словами Перебийноса, Україна виходить з того, що будь-які переговори, які можуть провадитися з Росією з міжнародним посередництвом, мають відбуватися виключно на основі уваги до принципів територіальної цілісності, невтручання у внутрішні справи, повідомляє «УНІАН».

«Це означає, що російська сторона повинна негайно припинити агресію і провокації на території України, негайно відвести свої війська в місця їхньої постійної дислокації», - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що позиції, які містяться в заяві Росії, є прямим втручанням у внутрішні справи України.

Нагадаємо, 17 березня в МЗС РФ заявили, що Москва разом із зарубіжними партнерами готова без зволікання розпочати формування багатостороннього механізму сприяння врегулюванню української кризи.

Угоду про врегулювання конфлікту в Україні було підписано 21 лютого між президентом України Віктором Януковичем і представниками опозиції, свої підписи під документом також поставили представники Європейського союзу, які брали участь як посередники.

22 лютого Верховна Рада усунула Януковича від влади, змінила Конституцію, що поклала виконання обов'язків президента на спікера Олександра Турчинова і призначила президентські вибори на 25 травня. Москва вважає, що легітимність рішень Ради викликає сумніви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

813