Росія вкотре дозволила Україні провести спостережний політ над територією у рамках Віденського документа про заходи щодо зміцнення довіри і безпеки 2011 року, повідомив журналістам заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов.

Через канали ОБСЄ Україна направила запит про проведення інспекції з 18 по 20 березня. Мета - перевірити райони Білгородської і Курської областей, що прилягають до кордону з Україною, на предмет «незаявленої військової діяльності».

«Виходячи з прихильності своїм міжнародним зобов'язанням за Віденським документом, ми вкотре погодилися прийняти українську групу на своїй території», - сказав Антонов, повідомляє РІА «Новости».

За його словами, в ході інспекції українським представникам буде надана можливість оглянути вказаний район (у тому числі з використанням вертольота, який надасть російська сторона) і переконатися в тому, що ніякої військової діяльності, що загрожує Україні, там не ведеться.

Як відомо, Україна 11 березня направила Російській Федерації каналами зв'язку ОБСЄ запит на проведення спеціального спостережного польоту над російською територією відповідно до Угоди про відкрите небо. Російська сторона ввечері дала згоду на здійснення цього польоту.

У Міністерстві закордонних справ України від 13 березня повідомили, що російська сторона висунула українській стороні умови, які фактично не дозволяють здійснити спостережний політ над територією Російської Федерації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

735