Національна гвардія України дублюватиме функції внутрішніх військ МВС. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у сказав експерт з питань правоохоронної системи Володимир Поліщук.

«Ті функції, які надаються Національній гвардії, є у внутрішніх військ МВС. Єдине, що дає це розпорядження Ради, - це розширення функцій щодо протидії тим ситуаціям, які ми зараз бачимо в Криму», - сказав Поліщук.

За його інформацією, кількість особового складу в гвардії збільшиться з 30 тисяч людей, які служили у ВВ МВС, до 60 тисяч.

«Люди, які відстоювали на Майдані демократичні цінності, тепер мають можливість влитися до лав колишніх ВВ й тепер Національної гвардії і внести свою лепту у побудову правової держави», - каже він.

Також він зазначає, що в цій ситуації Україні варто витрачати державні кошти на підтримку обороноздатності країни. «Я розумію, що в суспільстві було багато дискусій щодо того, чи потрібно піднімати зарплати військовим і міліціонерам, адже у нас лікарі та вчителі отримують небагато. Але обороноздатність і незалежність країни - це базис, на якому будують інститути влади», - резюмує Поліщук.

Як повідомляв ForUm , 13 березня Верховна Рада України проголосувала за ухвалення законопроекту №4393 «Про Національну гвардію України».

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій заявив, що в найближчі два тижні до Національної гвардії мобілізують близько 20 тисяч осіб.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

804