До кінця тижня в Україні значно потеплішає. Про це повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє прес-служба ДСНС.

«Впродовж минулих вихідних на території України відбулося різка зміна погодних умов зі значним зниженням температури повітря (на 10-12 градусів), що супроводжувалось інтенсивними дощами з переходом у мокрий сніг. Також по всій території внаслідок шквалистих поривів вітру та спрацювання автоматики захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 88 населених пунктів. Однак сьогодні є певне затишшя, швидкість вітру знизилася. Невеликий сніг спостерігається в західних, північних та частково східних областях», - розповів Кульбіда.

За його словами, похолодання буде нетривалим. Сьогодні стовпчики термометрів сягнуть +3- +8°С, а вже 18-19 березня очікується поступове підвищення температури повітря (+6 - +11°С, потім - до +10 - +15°С).

Він також підкреслив, що в період з 21 по 24 березня максимальні температури встановляться на позначках +15- +20°С, у західних, південно-західних областях - +20 - +21°С. Опадів буде дуже мало.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

952