Оголошення часткової мобілізації в Україні є частиною приведення Збройних сил України (ЗСУ) у повну бойову готовність, заявив міністр оборони Ігор Тенюх.

«Згідно з планом навчань, які почалися 3 березня у Збройних силах, це один з елементів, який необхідний для приведення ВСУ у готовність «повна», - сказав Тенюх на брифінгу в кризовому медіацентрі у Києві в понеділок, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, в ході часткової мобілізації будуть доукомплектовані наявні військові частини.

Міністр також повідомив, що Росія зосередила проти України, включаючи кримське угруповання, 60 тисяч військовослужбовців.

Крім того, на його думку, Росія порушила договір про базування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

«Порушуючи всі домовленості про базування флоту, Росія ввела на територію Криму додатково 6 тисяч військовослужбовців», - сказав Тенюх.

За його словами, станом на 1 січня 2014 року, за інформацією МЗС РФ, чисельність російського контингенту становила 12 500 осіб. «Тому це грубе порушення базових договорів між Україною і Росією», - сказав міністр оборони.

Тенюх розповів, що наразі у Криму перебуває 21,6 тис військовослужбовців ЧФ РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

797