Москва разом із зарубіжними партнерами готова без зволікання розпочати формування багатостороннього механізму сприяння врегулюванню української кризи, повідомило МЗС РФ у понеділок.

Російське МЗС запропонувало сформувати зі США та ЄС компактну групу підтримки для України у складі, прийнятному для всіх українських політичних сил. Закріпити нейтральний військово-політичний статус України в резолюції РБ ООН.

Визнати право Криму визначити свою долю відповідно до результатів вільного волевиявлення його населення.

Також РФ пропонує Верховній Раді України - негайно скликати конституційні збори з представництвом усіх регіонів для підготовки нової федеративної Конституції. Винести на всенародний референдум проект нової Конституції України, а після його схвалення провести загальнонаціональні вибори, повідомляє РІА «Новости».

Крім того, МЗС РФ запропонувало надати російській мові в Україні статус другої державної.

Як повідомляє ForUm, 96,77% жителів Автономної Республіки Крим, які взяли 16 березня участь у референдумі про статус регіону, за підсумками опрацювання 100% бюлетенів, підтримали приєднання півострова до Росії як суб'єкта РФ.

17 березня на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим ухвалено постанову «Про незалежність Криму».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1074