В Україні Національна гвардія створюється для контролю над російськомовними регіонами країни. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.

«Зараз йдеться навіть не про створення бутафорської Національної гвардії, а про працевлаштування бойовиків «Правого сектору» - ультра-радикалів, які відверто називають себе соціал-націоналістами, які є загалом націонал-соціалістами, тобто нацистами. Слово «національна» не варто вживати. Мова йде про створення Нацистської гвардії для проведення каральних операцій на російськомовному південному сході України», - вважає Корнілов.

За його словами, це має турбувати всіх українців, для яких демократія є вищою цінністю.

«Національна гвардія від Національної гвардії різниться. У 90-х роках вже створювали гвардію. У підсумку це виявилася бутафорська дорога структура, яка нікому не потрібна. Хіба що на парадах. Вона наплодила генералів й не призвела до посилення оборони і безпеки України. Її швиденько до загального задоволення ліквідували», - нагадав він.

Нагадаємо, в Україні оголошено набір у Національну гвардію, повідомило Управління зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ.

«Національна гвардія України запрошує всіх, хто має честь стати на захист Вітчизни!» - заявили у відомстві.

Згідно з повідомленням, вербувальні служби щодня з 7.00 до 22.00 надають інформацію про прийом на військову службу, порядок укладення контракту, присвоєння військових звань та проходження служби, а також про навчання та забезпечення пакета соціального і правового захисту військовослужбовців.

На сайті МВС зазначені телефони вербувальних пунктів у містах та областях України.

13 березня Верховна Рада України проголосувала за ухвалення законопроекту №4393 «Про Національну гвардію України».

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій заявив, що в найближчі два тижні до Національної гвардії мобілізують близько 20 тисяч осіб.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

710