Спікер Держдуми Сергій Наришкін вважає, що нижня палата парламенту швидко впорається зі своїм завданням законодавчого оформлення приєднання Криму до Росії.

«Я вважаю, що в тому, що стосується Держдуми, ми зі своїми завданнями впораємося швидко і відповідально», - сказав Наришкін.

Він ще раз нагадав, що з 2001 року існує закон, який визначає порядок прийняття й утворення нового суб'єкта Росії. Зокрема, після того як президент отримає рішення іноземної держави, він повідомляє про це обом палатам парламенту та уряду. Після чого міждержавний договір надсилається до Конституційного суду, який визначає його відповідність конституції Росії, повідомляє РІА «Новости».

Потім цей договір вноситься на ратифікацію у Держдуму разом із проектом федерального конституційного закону, який визначає назву, статус, межі нового суб'єкта. У випадку, якщо обидва документи прийняті, в конституцію вносяться поправки, вона доповнюється одним або кількома новими суб'єктами.

Відповідаючи на запитання про мінімально можливі терміни прийняття цього рішення, Наришкін зазначив, що федеральний конституційний закон термінів не встановлює і це залежить від багатьох обставин.

Як повідомляє ForUm, 96,77% жителів Автономної Республіки Крим, котрі взяли 16 березня участь у референдумі про статус регіону, за підсумками опрацювання 100% бюлетенів, підтримали приєднання півострова до Росії як суб'єкта РФ.

17 березня на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим прийнято постанову «Про незалежність Криму».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

909