Звільнення від відповідальності людей, які вчиняють протиправні дії, не можна виправдовувати навіть постреволюційним періодом в Україні. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив полковник міліції і тележурналіст Костянтин Стогній.

«Те, що людей, які вчиняють протиправні дії, відпускають з-під варти за їхню належність до якихось груп («Самооборона», «Правий сектор» і т.д. - Ред.), пов'язане з нинішнім періодом у країні. Але виправдовувати цього не можна», - сказав Стогній.

Він нагадав, що крім звільнення нападників на відділення Українського Бізнес Банку та мешканців будинку на вулиці Толстого, 23 у Києві, в Обухівському районі (Київська область) невідомі вимагали, щоб власник ресторану переписав на них свій бізнес.

«Наші журналісти виїжджали в ресторан на Обухівській трасі, коли обіцяли його спалити. Поставили каністри бензину, дістали автомати і до вечора сказали переписати майно та ресторан на людей, яких вкажуть. Наша знімальна група разом із міліцією чекала до вечора цих людей, але поки що вони не з'явилися», - розповів він.

«Багато речей подібних зараз списують на важкий час. Але я вважаю, що це не виправдання. Коли з'являються люди зі зброєю - це свідчить про те, що вони існують для виконання певних завдань. Залишається тільки з напругою чекати, що буде у підсумку, де ці люди «випливуть». Причому, люди з неврахованою зброєю виявляються не там, де могли б, де говорять про військову агресію чужої держави. Давайте відбивайте агресію. Сумно, коли наші військові захищаються дрівцями і дерев'яними щитами. Вони обороняють цим у XXI столітті військову частину. В цей же час містами ходять люди з автоматами. Це неприпустимо», - вважає Стогній.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

699