В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов подав у парламент проект закону про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію».

Відповідний документ зареєстрований у парламенті під № 4466.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що необхідність ухвалення рішення про часткову мобілізацію обумовлена загостренням суспільно-політичної ситуації на Кримському півострові, неприхованою агресією, захопленням російською стороною частини території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Часткова мобілізація проводиться на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва.

На території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя мобілізація здійснюється з числа громадян, які добровільно виявили бажання бути призваними на військову службу, в тому числі шляхом прибуття до військових комісаріатів, військових частин.

Мобілізація проводиться впродовж 45 діб з дня набуття чинності указу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1290