96,77% жителів Автономної Республіки Крим, які взяли у неділю участь в референдумі про статус регіону, за підсумками опрацювання 100% бюлетенів, підтримали приєднання півострова до Росії як суб'єкта РФ, повідомив голова комісії з проведення загальнокримського референдуму Михайло Малишев.

За його словами, всього за приєднання проголосували 1 233 002 людини, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За друге питання - «Ви «за» відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України? (так чи ні)» проголосувало 2,51%, або 31 997 людей.

Малишев також повідомив, що визнані недійсними 0,72% бюлетенів, або 9 097 одиниць.

За його словами, загальна кількість тих,хто голосував, становила 1 млн 274 тис. 96 осіб, або 83,1% тих кримчан, які мають право голосу.

Як повідомляв ForUm, 16 березня в Криму пройшов референдум про статус автономії.

В Європі та США заявили, що не визнають результатів кримського референдуму.

Верховна Рада АРК 6 березня на позачерговому засіданні ухвалила рішення про входження автономії до складу РФ, а також звернулася до президента Російської Федерації і Федеральних Зборів Російської Федерації з пропозицією про початок процедури входження АРК до складу Російської Федерації як суб'єкта РФ.

Крім того, Верховна Рада АРК ухвалила рішення перенести референдум про статус АРК з 30 на 16 березня.

Референдум був визнаний нелегітимним Конституційним Судом України, Венеціанською комісією, ЄС та США.

15 березня на розгляд Ради Безпеки ООН була винесена резолюція, якою передбачалося оголосити майбутній референдум у Криму «таким, що не має сили» і закликати всі країни не визнавати його результати, однак Росія заблокувала її, скориставшись правом вето.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430