Тисячі кримчан вийшли на вулиці півострова і святкували протягом ночі після референдуму, на якому, за даними екзит-полів, понад 95% учасників проголосували за приєднання до Росії.

Після підрахунку голосів на 75% дільниць на референдумі в Криму за приєднання до Росії проголосувало 95,7% виборців, заявив голова комісії з проведення референдуму Михайло Малишев, повідомляє «ВВС».

«Всі 100% бюлетенів підраховані на трьох чвертях виборчих дільниць. За приєднання Криму до Росії висловилися 95,7% виборців», - сказав він.

На мітингу в Сімферополі виступили спікер розпущеного Верховною Радою парламенту Криму Володимир Константинов і невизнаний Києвом прем'єр-міністр Сергій Аксьонов, які заявили, що результати референдуму про статус регіону свідчать про те, що Крим йде додому, в Росію.

У понеділок вранці Верховна Рада Криму збереться на сесію, щоб звернутися до президента РФ Володимира Путіна з проханням про включення Криму до складу Російської Федерації, сказав Аксьонов.

«Зробимо все максимально швидко, але дотримуючи при цьому всі юридичні процедури», - додав він.

Як повідомляв ForUm, 16 березня в Криму пройшов референдум.

В Європі і США заявили, що не визнають результатів кримського референдуму.

Верховна Рада АРК 6 березня на позачерговому засіданні ухвалила рішення про входження автономії до складу РФ, а також звернулася до президента Російської Федерації і Федеральних Зборів Російської Федерації з пропозицією про початок процедури входження АРК до складу Російської Федерації як суб'єкта РФ.

Крім того, Верховна Рада АРК ухвалила рішення перенести референдум про статус АРК з 30 на 16 березня.

Референдум був визнаний нелегітимним Конституційним Судом України, Венеціанською комісією, ЄС та США.

15 березня на розгляд Ради Безпеки ООН була винесена резолюція, якою передбачалося оголосити майбутній референдум у Криму «таким, що не має сили» і закликати всі країни не визнавати його результати, однак Росія заблокувала її, скориставшись правом вето.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437