Віктор Медведчук закликає владу навести лад у країні і припинити безчинства збройних формувань, безкарність яких може спровокувати громадянське протистояння в країні.

«Закон один для всіх», - ще недавно проголошували лідери майдану зі сцени. Але не минуло й місяця після зміни влади, а на практиці запрацював інший принцип - «друзям все, ворогам - закон. Днями в центрі Києва озброєні люди намагалися пограбувати банк. У нападників вилучено 3 автомати Калашникова і близько 20 пістолетів ПМ. 38 осіб були затримані правоохоронцями, а потім... відпущені. Що примітно, без виразних пояснень співробітників МВС», - написав політик у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

Він зазначив, що погроми, підпали і збройні напади в країні за останні тижні стали буденною справою. «Винних або взагалі не намагаються шукати, або відразу ж відпускають (за «заслуги перед Майданом»), натомість активно переслідують тих громадян, які протистоять розгулу беззаконня й анархії. Україна знову поринула в часи бурхливої отаманщини, сьогодні, як і без малого сто років тому, закон на боці того, хто озброєний», - підкреслив лідер «Українського вибору».

Він упевнений, що ця небезпечна тенденція ставить під сумнів легітимність української влади, представники якої не так давно з трибуни Майдану обіцяли навести лад у країні: «Сьогодні забуті обіцянки, і за потурання чиновників відбувається зрощування криміналітету і правоохоронних органів».

На думку Медведчука, керівництво країни має вчасно вжити заходів. «Інакше замість демократичної правової держави Україна отримає анархію і безвладдя, а замість правоохоронців та правоохоронців - штурмові бригади, готові за першим наказом розправитися з політичними опонентами та економічними конкурентами. А це - прямий шлях до терору і громадянського протистояння», - резюмував політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1165