Американські конгресмени від Республіканської партії Ілеана Рос-Летінен і Джим Макговерн закликають президента Барака Обаму розширити так званий «список Магнітського».

Йдеться про внесення до цього списку російських чиновників, які, як сказано, причетні до порушень прав людини, передає «BBC».

«Посилюється тиск у сфері прав людини і свободи думки щодо тих, хто насмілюється боротися з корупцією в Росії», - йдеться в листі конгресменів.

До списку пропонується додати імена глави Слідчого комітету Олександра Бастрикіна, голови ЦВК Володимира Чурова, колишнього міністра у справах друку, нині гендиректора холдингу «Газпром-медіа» Михайла Лесіна, голови Московського міського суду Ольги Єгорової, суддів Басманного суду Андрія Расновського і Хамовницького Віктора Данилкіна та деяких інших.

Як відомо, у грудні 2012 року в США був ухвалений так званий закон Магнітського, який запроваджує персональні санкції щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права. Цей закон названий іменем померлого у в'язниці російського чиновника Сергія Магнітського, у смерті якого звинувачуються ці особи. У 2011 році Державний департамент США заявив, що до країни вже заборонений в'їзд 60 російським чиновникам, які, на його думку, причетні або підозрюються у причетності до смерті Магнітського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1078