Металеву огорожу на вулиці Банковій біля Адміністрації Президента демонтували, повідомили у прес-службі в.о. глави держави.

«Роботи з демонтажу огорожі поблизу офісу глави держави були проведені на виконання розпорядження виконувача обов'язків Президента України, голови Верховної Ради України Олександра Турчинова № 130/2014-рп від 14 березня 2014 року «Про демонтаж металевої огорожі на вулиці Банковій у місті Києві», - йдеться в повідомленні.

Як зазначив з цього приводу виконувач обов'язків заступника глави Адміністрації Президента України Андрій Сенченко, представники української влади та інші високопосадовці мають бути більш доступними для пересічних громадян України.

«Питання не тільки в тому, щоб стала доступною для пішоходів ще одна вулиця в Києві. Питання в тому, що влада повинна бути доступною для людей. Бо як показав досвід попередньої влади, ніякі паркани, жодні міліцейські кордони не врятують від гніву народу», - сказав Сенченко.

«Людям, які сьогодні прийшли до влади, потрібно розуміти, що їхні рішення, їхні дії повинні бути прозорими, повинні бути зрозумілими людям. І тоді можна буде чиновникам і простим громадянам, зустрічаючись на вулицях, просто посміхатися один одному і не відгороджуватися парканами», - підкреслив він.

За словами в.о. заступника голови АП, відтепер усі громадяни України та гості нашої держави зможуть вільно проходити вулицею Банковою. Тимчасове коротке обмеження руху може застосовуватися лише на час проведення офіційних заходів. «Буде невелика огорожа тільки на час проведення протокольних заходів під час візиту в Україну глав інших держав, під час урочистого підняття прапорів, проходження роти почесної варти і т.п. Решта часу вулиця абсолютно вільна для проходу», - сказав Сенченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1069