Вечірні сутички на вулиці Римарській, 18 у Харкові 14 березня, в ході яких загинуло двоє людей і ще п'ятеро отримали поранення, є добре спланованою провокацією проросійських активістів.

Про це заявив голова Харківської ОДА Ігор Балута, повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Згідно з повідомленням відомства, провокація почалася на площі Свободи, коли до групи проросійських мітингувальників під'їхав мікроавтобус «Фольксваген-Транспортер» з дніпропетровськими номерами. Як зазначив Балута, зазначений автомобіль перебуває в розшуку з моменту попередньої провокації, влаштованої у Харкові кілька днів тому.

Пасажири автобуса навмисно вступили в конфлікт з проросійськими активістами, після чого поїхали на вулицю Римарську в офіс «Просвіти», де й припаркували автомобіль. За ними попрямували проросійські активісти, «які до того часу вже встигли викликати «допомогу» в особі молодиків із «Оплоту».

«На Римарській відбулася навмисна ескалація конфлікту, після чого провокатори спровокували напад прихильників сепаратизму та «оплотівців» на офіс «Просвіти». Внаслідок конфлікту загинуло двоє людей, важко поранений співробітник міліції» , - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Харкові відкрито кримінальне провадження за фактом закликів проросійських організацій до зміни територіального устрою України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1225