В Україні почалася масштабна адміністративна реформа з децентралізації влади та розширення повноважень місцевого самоврядування.

Про це заявив віце-прем'єр міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман на прес-конференції в Києві.
 
«Концепція реформи схвалена, налагоджений діалог між регіонами і центром. Напрацьовано низку законопроектів, які найближчим часом будуть винесені на розгляд уряду», - сказав він.

Гройсман зазначив, що регіонам буде надано більше можливостей ухвалювати рішення на місцевому рівні, керувати охороною здоров'я, комунальним господарством, освітою, гуманітарною сферою та інше, повідомляє «УНІАН».

Він також зазначив, що планується сформувати пакет інструментів фінансового характеру, які дозволять регіонам заробляти гроші, і частину з них залишати на місцях.

Віце-прем'єр також уточнив, що, крім ухвалення необхідних для проведення реформи законів, може знадобитися внесення змін до Конституції України.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що першочерговим завданням уряду є реформа місцевого самоврядування, спрямована на демонтаж дії централізованої влади, яка була сформована протягом останніх 4 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1606