У Києві в Інституті судової психіатрії на вулиці Фрунзе, 103, а також в Інституті отоларингології на вулиці Зоологічній, 3, відкриються відділення центру допомоги потерпілим на Майдані та в інших місцях, де застосовувалася зброя і постраждали люди.

Про це в ході брифінгу, як передає кореспондент Forum'у, заявив голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький.

«Пропонується надання медико-психологічної, психолого-психіатричної, медико-соціальної допомоги та адаптації людей, які постраждали у зв'язку з надзвичайними подіями на Майдані, або в інших місцях, де були конфліктні ситуації, і де застосовувалася зброя, а також постраждали люди. Мова йде про створення центру такої допомоги, який буде організований на базі науково-дослідних установ», - сказав він, і додав, що центр розпочне роботу відразу ж після підписання наказу про створення цього центру на громадських засадах міністром охорони здоров'я України.

Угода про співпрацю буде підписана між Міністерством охорони здоров'я України, Національною академією медичних наук України, Національною експертною комісією з питань захисту моралі та Національною академією педагогічних наук України.

За словами провідного спеціаліста з дитячої кардіохірургії, члена НАМНУ Василя Лазоришинця, територіально відділення центру допомоги будуть розташовуватися в Інституті отоларингології на вул. Зоологічній, 3, та Інституті судової психіатрії на вул. Фрунзе, 103.

Також Лазоришинець повідомив, що Академія медичних наук України залучила до роботи фахівців з Харківського інституту неврології, психіатрії і наркології, які вже сьогодні провели перший прийом у Жовтневому палаці.

«40-70 охочих прийшли отримати цю допомогу. Це була загальна лекція для всіх. А потім ще звернулося додатково 15 учасників, з якими працювали індивідуально», - сказав він.
 
Варто зазначити, що залучені до справи фахівці працюватимуть безкоштовно. Також безкоштовними будуть прийоми пацієнтів.

Як раніше повідомляв ForUm, 30 листопада 2013 року по 11 березня 2014 року в Україні загинули і померли 102 учасники протистоянь у центрі Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1165