Так званий референдум у Криму не має жодних правових наслідків ні для України, ні для Росії, ні для світової спільноти. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко під час брифінгу в Кабінеті Міністрів.

«Цей так званий референдум не має жодних правових наслідків ні для України, ні для світової спільноти, ні для РФ. Він не означає відокремлення півострова Крим, він не означає ніяких наслідків для тих громадян, які проживають на території Криму», - додав міністр.

Також, за його словами, самопроголошена влада Криму зараз «створює всі умови для недопуску міжнародних спостерігачів, недопущення будь-яких міжнародних організацій на територію Криму в неділю, 16 березня, повідомляє «УНІАН».

«Щоб вони могли зафіксувати факт проведення цього референдуму. Ми розуміємо для того, щоб приховати фальсифікації, які будуть здійснені. Ми також розуміємо, що відповідні результати референдуму і протоколи вже підписані тими людьми, які є так званою кримською владою», - зазначив Петренко.

Нагадаємо, 6 березня Верховна рада АРК перенесла референдум про статус Автономної республіки Крим з 30 на 16 березня і ухвалила рішення увійти до складу РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1082