Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації по Північно-Кавказькому федеральному округу порушило кримінальну справу стосовно лідера партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода» Олега Тягнибока, а також низки членів УНА-УНСО. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету РФ з посиланням на керівника управління Володимира Маркіна.

«Порушено кримінальну справу стосовно громадян України: Ігоря Мазура, Валерія Бобровича, Дмитра Корчинського, Андрія та Олега Тягнибоків, Дмитра Яроша, Володимира Мамалиги та інших поки не встановлених слідством осіб», - йдеться в повідомленні.

Залежно від ролі кожного вони підозрюються у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 209 КК РФ (створення стійкої озброєної групи (банди) з метою нападу на громадян,керівництво такою групою (бандою) та участь у нападах, що здійснюються нею).

У ході розслідування кримінальної справи про тривалу перестрілку незаконних збройних формувань під керівництвом Шаміля Басаєва і Хаттаба з військовослужбовцями 76-ї Псковської дивізії ПДВ на території Чеченської Республіки були отримані відомості про організацію банди з членів УНА-УНСО та їх участь у бойових діях проти федеральних сил на боці чеченських сепаратистів у період 1994-1995 років.

За даними слідства, керівниками створеної для цього банди були Мазур, Бобрович, Корчинський та інші, до її складу також входили брати Тягнибоки, Ярош, Мамалига та інші невстановлені особи.

«Тепер стає очевидним, що багато радикальних українських активістів, які закликають до знищення російських громадян і просто росіян, мають великий досвід не тільки закликів, але й тортур і вбивств російських громадян, причому на території Росії», - заявили в СК.

Слідством уже зібрано достатньо доказів, які дозволяють найближчим часом винести постанову про притягнення зазначених осіб як обвинувачених, заочному обранні щодо них запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та оголошення їх у розшук.

Нагадаємо, 12 березня Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт лідера «Правого сектора» України Дмитра Яроша, а також Олександра Музичка, також відомого як Сашко Білий, підозрюваного у тортурах і вбивствах російських військових у Чечні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1868