Рішення про звільнення затриманих за спробу пограбування відділення Українського Бізнес Банку в Києві мав ухвалювати суд, а не міліція. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив експерт-поліціоніст Олег Мартиненко.

«З юридичної точки зору це коментувати навіть небезпечно, адже ситуація незрозуміла. Якщо вина людини не доведена у скоєнні злочину, а це доводиться в суді, її можуть відпустити. Якщо її затримали за підозрою у скоєнні злочину і до неї викликали адвоката, встановлено її особу за допомогою паспорта, то її можуть випустити з порушенням кримінального провадження. Але таке рішення зазвичай ухвалює суд», - сказав Мартиненко.

За його словами, в таких випадках суд може обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, підписки про не виїзд. «Таким чином, людина може опинитися на волі. Оскільки запобіжний захід у цьому випадку невідомий, складно оцінити цю ситуацію», - каже він.

Нагадаємо, всіх затриманих на території відділення Українського Бізнес Банку в Києві, спроба захоплення якого була здійснена в ніч на 13 березня, відпустили.

Раніше в центрі Києва на вулиці Московській невідомі озброєні люди зробили спробу захоплення відділення Українського Бізнес Банку.

У Печерське районне управління міліції доставили 38 осіб, затриманих на території установи.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

992