Координатор економічних програм Громадського руху «Український вибір» Володимир Воюш вважає, що за економічні проблеми, спричинені кризою, заплатять прості українці. Так експерт прокоментував План заходів Мінфіну щодо реалізації програми діяльності Кабінету Міністрів.

«Звичайно, в цьому випадку перед нами тільки план і, можливо, не всі його пункти будуть реалізовані. Після загострення політичної та, як наслідок, економічної кризи на початку 2014 року, Україна увійшла в десятку найбільш проблемних економік планети. І ось тепер новий уряд вирішив налаштовувати українців на те, що всій країні доведеться серйозно затягнути пояси. Але чи всім це потрібно?» - пише Воюш у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

На думку економіста, скорочення депутатських пільг - лише крапля в морі з тих десятків мільярдів доларів, які вітчизняні олігархи виводять щорічно в офшори. І в цьому напрямі проводити які-небудь реформи уряд, упевнений експерт, не збирається.

«При цьому люди, що входять до списку Forbes найбагатших людей на планеті, отримали в управління цілі області. Чи буде при цьому олігархічний капітал жертвувати своїми доходами на благо розвитку територій або ж продовжить впроваджувати нові схеми розкрадання бюджету, покаже час. Поки ж план уряду свідчить про те, що за економічні проблеми, спричинені кризою, швидше за все, заплатять прості українці», - зазначив Воюш.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1148