Працівниками Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС в Миколаївській області викрито групу наркоторговців, до якої входили, в тому числі і співробітники правоохоронних органів, повідомили у правоохоронному відомстві.

Група складалася з 13 осіб віком від 20 до 60 років, які протягом 2013-2014 років у Миколаєві незаконно збували наркотичний засіб - опій, сильнодіючий препарат «Димедрол» та психотропні речовини.
Згідно з повідомленням, 12 березня працівники УБНОН провели ряд слідчо-оперативних заходів, у тому числі затримали 6 осіб, які обґрунтовано підозрюються в розповсюдженні серед населення наркотичних засобів.

«Серед зловмисників уже виділені організатори, постачальники і збувальники», - повідомляє міліція.

Наркоторговцями керували дві жінки, які й були постачальниками наркотичних, психотропних та сильнодіючих засобів. До розповсюдження наркотичних речовин було залучено 11 осіб, які використовували 9 автомобілів.

Також у ході проведення слідчо-оперативних заходів був задокументований факт причетності до злочинної діяльності й окремих правоохоронців.

«Матеріали, згідно з висновками яких буде доведено аргументований стосунок працівників міліції до лобіювання інтересів наркоділків, будуть виділені в окреме кримінальне провадження й передані в органи прокуратури для прийняття рішення у справі. А взагалі, правоохоронці засуджують своїх колег, які сприяють злочинній діяльності кого-небудь. І це корпоративна думка», - підсумував Седнєв.

Зловмисники розвозили свій «товар» лише на автомобілях, які постійно змінювали, при цьому часто користуючись послугами таксі, не повторювалися у виборі місць зустрічі та способу передачі наркотичних засобів. Етапи проведення злочинної діяльності були продумані до дрібниць, що й стало перешкодою для швидкого документування в рамках чинного законодавства, повідомляють УМВС України в Миколаївській області.

Проведено обшуки в місцях проживання затриманих громадян та автомобілів, які використовувалися злочинцями в той момент. Вилучено та спрямовано для проведення експертного дослідження близько 100 мл. опію, що за цінами «чорного ринку» коштує близько 6 тис. грн, понад 100 таблеток димедролу (близько 2 тис. грн), близько 5 грам психотропної речовини амфетамінового ряду (близько 3 тис. грн), 7 тис. грн та золоті вироби. Встановлюються джерела отримання грошей та ювелірних виробів.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу щодо затриманих та арешту рухомого і нерухомого майна.

Кримінальне провадження ведеться за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) та ч. 1 ст. 321 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

784