Комісія з розслідування причин вибуху метано-повітряної суміші на шахті «Північна» державного підприємства «Макіїввугілля» встановила, що причиною аварії стало іскріння на контактах магнітного пускача ПВІ-63 під час увімкнення.

Про це йдеться в повідомленні Профспілки працівників вугільної промисловості України.

«Згідно з висновками вугільних інститутів за результатами проведених експертиз, вибух газу метану стався в частині зупиненої східної корінної розвантажувальної лави західної панелі пласта m3, яка не провітрюється. На 90-му метрі виробки встановлена лебідка ЛМ-71 і поряд з нею пускач лебідки ПВІ-63. Іскріння на контактах магнітного пускача ПВІ-63 під час увімкнення і призвело до цієї трагедії», - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що попередньо було проведено ретельне обстеження місця аварії, взяті проби для аналізу, оглянуті кабельні мережі, контролююча апаратура, світильники та саморятівники, передають «Українські новини».

За результатами розслідування на шахті «Північна» були звільнені заступник директора з виробництва, головний інженер і його заступник з протиаварійного захисту, начальник та механік ділянки з монтажу-демонтажу обладнання.

Як повідомляв ForUm, 17 лютого о 20:38 у Макіївці на шахті «Північна» ДП «Макіїввугілля» на горизонті 815 м стався вибух метану.

Згідно з даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, унаслідок вибуху метану на шахті «Північна» ДП «Макіїввугілля» загинуло 7 гірників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

710